figiel Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 1/2 kostki margaryny (12,5dag) 1/2 szkl.cukru 2 szkl. mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku Wszystko razem utrzec ,wymieszać .Ciasto wyłożyć na blachę (średniej wielkości) 1 litr mleka 3 budynie (na 1/2 l.mleka) Ugotować budyń bez cukru .Ciepły wyłożyć na surowe ciasto. Masa kokosowa: 2 jajka 2 paczki kokosu 1/2 kos.margaryny Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ,dodać cukier, ubijając dodać żółtka ,kokos i rozpuszczonąmargarynę(ostudzoną). Całość rozłożyć na budyniu,jako trzecia warstwa.Piec ok.40 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.