Skocz do zawartości

Placek Kremowo-kokosowy


figiel

Rekomendowane odpowiedzi

1/2 kostki margaryny (12,5dag) 1/2 szkl.cukru 2 szkl. mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku Wszystko razem utrzec ,wymieszać .Ciasto wyłożyć na blachę (średniej wielkości) 1 litr mleka 3 budynie (na 1/2 l.mleka) Ugotować budyń bez cukru .Ciepły wyłożyć na surowe ciasto. Masa kokosowa: 2 jajka 2 paczki kokosu 1/2 kos.margaryny Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ,dodać cukier, ubijając dodać żółtka ,kokos i rozpuszczonąmargarynę(ostudzoną). Całość rozłożyć na budyniu,jako trzecia warstwa.Piec ok.40 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.