AnnaK Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Dlaczego turecki ? Chyba ze względu na kształt. Troszkę pracochłonny, ale smaczny. 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka woda,sól z podanych składników zagnieść ciasto 1,5 kostki masła 25 dkg podsmażonego mięsa z kurczaka 1 cebula czosnek-ilość wg uznania Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na cienki placek.Pierwszy polać roztopionym masłem,przykryć drugim, znowu polać masłem...itd. Na czwartym placku położyć farsz z mięsa z cebulą i czosnkiem.Całość zwinąć i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia formując półksiężyc.Polać z góry resztą masła.Piec ok.1godz w temp.180stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ciekawy przepis! Z czym go podajesz Aniu? z jakimś sosem ,ketchupem? Ta porcja masła trochę mnie przeraża ,ale myślę ,że można ją zmniejszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 28 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nam najlepiej smakuje bez sosu,tylko z surówką.Ilości masła nie próbowałam zmniejszać,ale całość nie jest bardzo tłusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Myślę, że równie dobrze ten pieróg smakowałby gdyby do mięsnego farszu dołożyć np. podduszone pieczarki czy ogórka kiszonego. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Nie próbowałam takich dodatków,ale pomysł napewno wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.