Skocz do zawartości

Pieróg Turecki


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego turecki ? Chyba ze względu na kształt. Troszkę pracochłonny, ale smaczny. 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka woda,sól z podanych składników zagnieść ciasto 1,5 kostki masła 25 dkg podsmażonego mięsa z kurczaka 1 cebula czosnek-ilość wg uznania Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na cienki placek.Pierwszy polać roztopionym masłem,przykryć drugim, znowu polać masłem...itd. Na czwartym placku położyć farsz z mięsa z cebulą i czosnkiem.Całość zwinąć i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia formując półksiężyc.Polać z góry resztą masła.Piec ok.1godz w temp.180stC

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.