Skocz do zawartości

Gołąbki Szwajcarskie


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to specjalność genewska,często podawana na przyjęciach dyplomatycznych. 1 duża główka kapusty pekińskiej 40 dkg filetu z dorsza 1 ser camembert 3 łyżki oleju 1/2 szklanki białego wytrawnego wina sok z jednej cytryny sól,pieprz biały lub pieprz cytrynowy Z główki kapusty pekińskiej oderwać zewnętrzne duże liście i sparzyć.Rybę pokroić na kawałki,posolić,popieprzyć,skropić sokiem z cytryny.Ser pokroić promieniście na małe cząstki. W każdy liść kapusty zawinąć kawałek ryby i sera, spiąć szpadką lub związać szczypiorkiem.Gołąbki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, z wierzchu też posmarować je olejem.Wstawić do piekarnika.Dusić podlewając winem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.