Olusia Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Jaką prażoną kukurydzę lubicie? Tradycyjną, na słodko czy może na ostro? Przygotowaną na patelni czy w kuchence mikrofalowej? Moją ulubioną jest prażona kukurydza na ostro z chili oraz na słodko z orzechami i rodzynkami. Na ostro: prażoną kukurydzę z patelni posypujemy sproszkowanym chili, natomiast kukurydzę z kuchenki mikrofalowej najpierw wysypujemy do wysmarowanej olejem miski, następnie posypujemy sproszkowanym chili, przykrywamy miske i wstrząsamy. Na słodko: na patelni na oleju prażymy rodzynki, aż napęcznieją oraz orzechy w celu sprażenia. Następnie mieszamy wszystko z prażoną kukurydzą z patelni lub kuchenki mikrofalowej. Czekam na inne propozycje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.