grumko Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Tosty z tuńczykiem, pieczarkami i serem SKŁADNIKI: tuńczyk sałatkowy w sosie własnym, pęczek szczypiorku, majonez ok. 3 łyżek, 8 kromek chleba tostowego, pieczarki, żółty ser, troszkę masła lub margaryny. SPOSÓB WYKONANIA: Tuńczyka osączyć i wymieszać z majonezem i pokrojonym drobno szczypiorkiem, doprawić do smaku pieprzem i solą. Tosty posmarować masłem lub margaryną, nałożyć na nie masę tuńczykową Pieczarki pokroić w plasterki i położyć na tostach z tuńczykiem. Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić i położyć na kanapkach. Tosty włożyć na blachę i zapiekać dopóki ser się rozpuści – ok. 20 minut w temp. ok. 200 stopni. Smacznego!! Cytuj
Klamerka Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Mogę wtrącić swoje trzy grosze do tego smakowitego przepisu, który również od dawna praktykujemy u siebie? :) Nie słyszę sprzeciwu, więc rzeknę :P Polecam zastąpić tuńczyka sałatkowego tuńczykiem w kawałkach. Zamiana w wykonaniu żadna, tego tuńczyka również się łatwo rozdrabnia i miesza ale zmiana w smaku znacząca... Tuńczyk sałatkowy to -wrażliwi nie czytać :P -"pies zmielony razem z budą"... (a teraz zauważyłam, że już o tym raz pisałam, ale nie zaszkodzi powtórzyć :P ) A no i jeszcze polecam następnym razem zamiast majonezu dodać sosu tatarskiego -również pyszne połączenie :P Pozdrawiam gorąco, i oczywiście zachęcam Forumowiczów do wypróbowania przepisu! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.