Skocz do zawartości

Tort Makowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 szklanka maku 1 szklanka cukru 1 szklanka tartej bułki 4 jajka - białka ubite na pianę 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mak sparzyć gotującą wodą, po paru minutach odlać przez sito, utrzeć z cukrem ( albo przekręcić przez maszynkę razem z cukrem). Ucierając dodawać stopniowo 4 żółtka, bułkę tartą i na końcu białka ubite na pianę. Przełożyć do blaszki o średnicy 21 cm. piec w temp. 180*C przez 3/4 godz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.