teresap Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 1 królik pokroić na 6 części czyli nogi 4 i korpus na pół Natrzeć wszystko podstawowymi przyprawami tj. pieprz sól majeranek papryka czosnek ja dałam trochę delikat do mięsa (wszystko włożyłam do miseczki dodałam oleju i natarłam królika) Zostawiamy na 24 godz. minimum i ze dwa razy to pomieszałam Po 24 h obsmażyłam na oleju zarumieniając królika Następnie na królika dałam 2 pietruszki 2 selery 2 marchewki 1/2 pory wszystko dowolnie pokroić ja pokroiłam w cienkie paski – słupki a porę w księżyce)))))) Każdy sam wedle swojego smaku doprawja królika DUSIĆ RAZEM można dać kieliszek wody . Jak będzie miękkawe dałam 2 łyżki przecieru i podusiłam około 15 min. SMACZNEGO KRÓLIK JEST SOCZYSTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.