Skocz do zawartości

Kaczka Nadziewana


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

-1 Kaczka

-0,5 kg jabłek

-30 dkg pieczarek

-0k100 ml wina wytrawne lub półsłodkie

-smalec do smażenia

-przyprawy: majeranek ,vegeta ,pieprz

-ok 0,5 szkl śmietany gęstej ale nie kwaśnej najlepsza 18%

Wykonanie:

Kaczkę wypatroszoną natrzeć vegetą i majerankiem obficie ,nadziać jabłkami pokrojonymi zeszyć kaczke i na rozgrzanym smalcu podpiec na słabym ogniu,w tym czasie pokroić pieczarki w plastry,kaczkę odwrócić i rozłożyć pieczarki miedzy kaczkę i jak zostały jabłka to też dodać,przykryć i dusić ok 15 min ,potem polać winem i trochę wody dolać ,

przykryć i dusić w piekarniku ok 1,5 godz aż bedzie miekka ,śmietanę rozmieszać 

dodać do niej sosu z pod kaczki dobrze wymieszać i polać nią kaczkę i odwrócić tak aby śmietana znalazła sie podspodem i jeszcze chwilkę zapiecok 5 min .

Kaczuszka jest miekka i naprawde bardzo smaczna.

POLECAM

post-4684-1194883108_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.