wiola344 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Składniki: -1 Kaczka -0,5 kg jabłek -30 dkg pieczarek -0k100 ml wina wytrawne lub półsłodkie -smalec do smażenia -przyprawy: majeranek ,vegeta ,pieprz -ok 0,5 szkl śmietany gęstej ale nie kwaśnej najlepsza 18% Wykonanie: Kaczkę wypatroszoną natrzeć vegetą i majerankiem obficie ,nadziać jabłkami pokrojonymi zeszyć kaczke i na rozgrzanym smalcu podpiec na słabym ogniu,w tym czasie pokroić pieczarki w plastry,kaczkę odwrócić i rozłożyć pieczarki miedzy kaczkę i jak zostały jabłka to też dodać,przykryć i dusić ok 15 min ,potem polać winem i trochę wody dolać , przykryć i dusić w piekarniku ok 1,5 godz aż bedzie miekka ,śmietanę rozmieszać dodać do niej sosu z pod kaczki dobrze wymieszać i polać nią kaczkę i odwrócić tak aby śmietana znalazła sie podspodem i jeszcze chwilkę zapiecok 5 min . Kaczuszka jest miekka i naprawde bardzo smaczna. POLECAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.