Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość Paskal

Zupa Z Dwóch Czekolad Z Bakaliami

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paskal

Do tego deseru trzeba zmiksować rozpuszczoną czekoladę z lodami. Ale uwaga! Lody nie mogą być zbyt mocno zmrożone, bo po połączeniu z ciepłą czekoladą masa stanie się zbyt gęsta. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut # 200 g czarnej czekolady (np. z nadzieniem truflowym) # 200 g białej czekolady (np. z nadzieniem kokosowym) # 50 g orzechów laskowych # 50 g migdałów # 1 łyżka cukru waniliowego # 30 g masła # 80 g śmietanki 36% # 8 gałek lekko rozpuszczonych lodów czekoladowych Algida # 4 gałki lekko rozpuszczonych lodów śmietankowych Algida Jak to zrobić: 1. W oddzielnych kąpielach wodnych rozpuść białą i czarną czekoladę. 2. Posiekaj orzechy i migdały, wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. 3. Do czarnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. 4. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. 5. Wlej na talerz krem z ciemnej czekolady, a na wierzchu ozdób kremem z białej czekolady. Bon appétit!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.