Skocz do zawartości

Ryba Z Migdałami I Przyprawą Curry


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba z migdałami i przyprawą curry

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej „Kuchnia Zdrowego Serca”

SKŁADNIKI: 1/2 filetów z dorsza, flądry lub soli (4 porcje), 4 płaskie łyżki mąki, 2 łyżeczki przyprawy curry, świeżo zmielony pieprz, 4 płaskie łyżki margaryny, 5 łyżek posiekanych migdałów bez łupinek

SPOSÓB WYKONANIA: Mąkę wymieszać z curry i pieprzem. Rybę starannie obtoczyć w przyprawionej mące. Margarynę rozgrzać na teflonowej patelni na średnim ogniu. Porcje ryby włożyć na gorącą margarynę, smażyć do zrumienienia, po ok. 3-4 minuty z każdej strony, przełożyć na ogrzany półmisek. Migdały wsypać na patelnię, na której smażono rybę, mieszając smażyć na ciemnozłoty kolor, polać rybę. Rybę podawać natychmiast z ziemniakami z czosnkiem, sałatką z pomidorów i cebuli.

post-5244-1195240383_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.