basga Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 dżem z cukini a la pomarańczowy...pychota. pichcę obiadek na 2-3 dni i piekę szarlotkę właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 :biggrin: nie spoko ! , to ja po prostu źle skojarzyłam , napisane było ok. Ja zlewam nalewkę malinową druga porcja ( trochę podjadam te maliny :mrgreen: ) , robię pranie i obiad -wszystko naraz . U nas też ciepło , słonecznie - tylko susza , przydałby sie deszcz to by grzybki rosły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Wróciłam z zakupów,piorę,i robię pierś kurczaka w sosie śmietanowym na kolację :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Dzięki Basiu, właśnie sobie teraz zapisałam, wcześniej go szukałam w moich zapiskach, ale gdzieś mi się zapodział... znalazłam w wersji cytrynowej... więc ten już robię, a w wersji pomarańczowej przy następnie produkcji ;-) Wszystkie cukinie miałam takiej samej wielkości, i jedne były miękkie, soczyste, a drugie bardzo twarde... palce mnie teraz bolą od ich obierania :angry: ale dlaczego tak to jest to nie wiem :neutral: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 podpiekam jarzębinę bo będę robić jarzębiaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Basiu, a to taka zwykła jarzębina się nadaje? raczej czerwona niż pomarańczowa chyba, nie? u mnie rośnie własnie taka pomarańczowa odmiana... A możesz się z nami podzielić przepisem na takiego jarzębiaczka, bo brzmi ciekawie :blush: 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Gotuję w szybkowarze mięsko na kanapki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dorotko-najnormalniejsza jarzębina,zerwana,umyta,mrożona przez kilka dni a potem podpieczona i zalana %. przepis mam stąd https://www.atmossfera.pl/przepisy-na-nalewki/nalewki-owocowe-ziolowe?gclid=CK6-hKL_i7gCFcFc3godlmsAWg i jeszcze stąd https://jaga-babciaradzico.blogspot.com/2011/10/jarzebiak.html więc jak to zwykle bywa sporo pokombinowałam-zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Wielkie dzięki Basiu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Sprzątam mieszkanie i przygotowuję obiad,bo dzisiaj mam na drugą zmianę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Zabieram się za obiad i dzisiaj mam w planie kolejną produkcję zapasów na zimę ;) sałatkę z marchewki (przepis od Kasi z naszego forum) i testuję taki sos ze śliwek do mięs ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 ZAKISIŁAM SOBIE KAPUSTKĘ W SŁOJU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 O! nas też to czeka :) a kapustkę uwielbiam taką - mniam! :mrgreen: Oglądam TV i podjadam prażynki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Wczoraj kupiłam firanki , zaraz będę je obszywać 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.