Skocz do zawartości

Kedgeree-ryba Z Ryżem W Sosie Curry


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag filetów z dorsza (lub innej ryby) 25 dag długoziarnistego ryżu 5 dag masła 4 jajka na twardo 1 łyzka curry 2 łyżki natki pietruszki pieprz cayenne sól Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rybę zalać wodą, zagotować, zostawić w odkrytym garnku na 10 minut. Podzielić na kawałki. Masło roztopić, wsypać curry, pieprz cayenne i podgrzewać 1 minutę. Włożyć ryż, wymieszać. Dodać kawałki ryby i delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2-3 minuty. Włożyć plasterki jajek, posypać natką. Podawać z tostami. Smaczne, ale b.sycące

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.