Skocz do zawartości

Pierniczki Miętowe


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki miodu 1/2 łyżeczki kropli mietowych 1/4 łyżeczki sody 100 ml wody Miód z wodą zagotować na małym ogniu.Po przestudzeniu wymieszać z mąką, sodą i kroplami.Ciasto dokładnie wyrobić,zawinąć w alufolię i włożyć do lodówki na 5-6 dni aby dojrzało.Z dojrzałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na natłuszczonej blasze i piec ok.40min w niezbyt wysokiej temperaturze.Po upieczeniu polukrować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.