Skocz do zawartości

Smalczyk Wiejski


kofik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kiedyś w programie był taki sposób przyrządzenia smalczyku- 1/2 kg słoniny 10 dkg wędzonej słoniny 1 jabłko 1 cebula czosnek majeranek to są proporcje orginalne, ale ja robiłam na oko. Roztopić pokrojoną w kostkę słoninkę. Odlać smalec, pozostawić na małym ogniu i dodać starte jabłko, posiekaną cebulę, przetarty czosnek i roztarty majeranek. Usmażyć, trzeba uważać z cebulą, żeby się nie spaliła. Zdjąć z ognia, dodać skwarki. Rozlać do słoiczków, szczelnie zamknąc i odwrócić do góry dnem aż do wystygnięcia. Bardzo dobre. W przyszłym tygodniu będę robić, więc wkleję fotki Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.