grumko Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Pomidory faszerowane kuskusem Przepis pochodzi z serwisu pychotka.pl SKŁADNIKI: 4 duże pomidory, 10 dag kuskusu, 20 dag wędzonej szynki, 2 jaja na twardo, 2 dag żółtego tartego sera, 2 dag masła, 3/4 szklanki śmietany, 1 ząbek czosnku, łyżka natki posiekanej, maggi, sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Pomidory ściąć z góry i wydrążyć, posolić wewnątrz. kuskus wsypać do salaterki, zalać wrzątkiem i z maggi. Odczekać aż wchłonie wodę. Rozdrobnić widelcem. Szynkę pokroić i wymieszać z pokrojonymi jajami, zgniecionym czosnkiem, kuskusem, śmietaną, natką. Przyprawić do smaku. Napełnić pomidory i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać serem, położyć na wierzch kawałeczek masła. Przykryć ściętym czubkiem pomidora. Zapiekać 15 min. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 A my robiliśmy takie pomidorki ale z tuńczykiem. Tamte były smakowite więc i te pewnie takie będą. PS: pierwszy raz widzę pomysł na dodawanie maggi do kuskusu... Rewelacyjny pomysł! Że ja na to nie wpadłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.