jolanta.s Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam znów. Dziś wrzucam przepis na sernik o nazwie SNIKERS Ciasto; 1/2 kg mąki 20 dag cukru kryształu 15 dag margaryny 2 całe jajka 2 płaskie łyżeczki sody rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i upiec w temp.180 st. Na drugą część nałożyć masę orzechową i upiec. Masa orzechowa; 25 dag siekanych orzechów włoskich, 2 łyżki miodu, 12 dag masła, 10 dag cukru. Składniki wymieszać i roztopić na małym ogniu. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i piec 20 min. Masa serowa; 1.20 kg sera,20 dag cukru kryształu, cukier waniliowy, 3 łyżki masła, 3 jajka,3/4 szkl. mleka, 2 budynie śmietankowe, 10 dag rodzynek. Zmielony ser wymieszać z cukrem masłem, jajkami i kilkoma łyżkami mleka- zagotować na małym ogniu mieszając. Budynie rozpuścić w mleku wlać do gorącego sera i zagotować ciągle mieszając, dodać rodzynki. Ciepły ser wyłożyć na ciasto i przykryć ciastem z orzechami. SMACZNEGO. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witaj Jolanto !! Ja to ciasto piekę pd nazwą orzechowiec / w środku masa budyniowa /,ale podoba mi sie to zestawienie z sernikiem. Pewnie sie na niego skuszę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolanta.s Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witaj. Nie znam przepisu na orzechowca, ale fakt ciasto+ser smakuje ciekawie, przynajmniej mnie. Życzę udanego wypieku i SMACZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgorzatka1 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Skusze sie na święta upiec,zawsze piekłam z masą budyniową ,a z serem może być ciekawe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Ciasto jest pyszne tylko kruche bardzo się kruszyło-trudno było kroić a tak wyglądał mój wypiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.