carolina0 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Sałatka z tuńczyka 6 ugotowanych białek utartych na tarce o duzych oczkach 20 dkg dobrego żółtego sera utartego na tarce o duzych oczkach 3 ogórki ( konserwowe lub kwaszone ) utarte na tarce o duzych oczkach 1 puszka tuńczyka w oleju ...odcedzona 3 ogórki ( konserwowe lub kwaszone ) utarte na tarce o duzych oczkach 1 duża gotowana marchew utarta na tarce o duzych oczkach 6 żółtek utartych na tarce o malych oczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Bardzo lubimy "tunę" (choć my wolimy w sosie własnym) więc chętnie wypróbuję ten przepis. Tylko proszę o doprecyzowanie :-( Ogórki odcedzić, tak? Układać warstwami w takiej kolejności w jakiej to wpisujesz czy wymieszać bez względu na kolejność? A czy nie dodajesz do tego żadnego sosu? Często robię różne wariacje sałatek z tuńczykiem ale zawsze dodaję coś do "połączenia" :-( A przyprawy? To chyba moje wszystkie zapytania :-( Pozdrawiam serdecznie! I dziękuję za kolejny fajny pomysł na tuńczyka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carolina0 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 tak ogorki odcedzamy , a wszystko ukladam warstwowo, przewaznie tak jak napisalam, no czasami sie mi zdazy , ze odwrotnie cos tam uloze , ale to neima znaczenia, jakos wszystko razem wymieszane nie mialo by takiego efektu .......... pytasz o sos jakis, nie neidodoaje do tego sosu, przyprawy to sol i pieprz w zaleznosci jak kto lubi........ :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ja robię taką sałatkę bez ogórków i marchwi. Układam warstwami: -starte białka jaj + sól,pieprz -starty żólty ser -pół puszki tuńczyka -pokrojona w kostkę cebula -majonez -reszta tuńczyka -majonez -starte żółtka jaj Wczoraj robiłam tą sałatkę.Górę posypałam szczypiorkiem. Tak wyglądała: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi