Skocz do zawartości

carolina0

Smakowicze
  • Postów

    34
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O carolina0

  • Urodziny 16.12.1968

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Essen

Osiągnięcia carolina0

Stały bywalec

Stały bywalec (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ciasto: 120 g.miekkiego masla 100g.cukru 3 jajka 150g.maki pszennej 50g.maki ziemniaczanej cukier waniliowy proszek do pieczenia wszystko razem wymieszac i wylac na podluzna blaszke , podpiec na 200*okolo 10 min gora: 150g.masla 100g cukru 100g.platkow migdalowych 100g.pokrojonych orzechow 4 lyzki smietany kremowki wszystko razem zagotowac i wylozyc na podpieczone ciasto piec w 180-200* okolo 15-20 min
  2. Czesc Inusia , i zrobilam twoje ciasto , jest extra , juz wieksza polowe pochloneli, kolorystycznie bardzo ladne , przepisik poszedl dalej , kazdy byl zafascynowany rozowym spodem , ......a co do biszkoptu tak wysoki mi wyrosl ze musilama go przekroic i zrobilam dwa ciasta z niego , a oto fotka :mrgreen: , dzieki za super przepisik i czekam na inne........ pozdrowienia
  3. mam pytanko czy to nowa ksiazka siostry Anastazji?? mam juz trzy z tej seri , i jestesm bardzo zainteresowana ......... pozdrawiam ....
  4. ina dziekuje ci bardzo, ale juz sobie zamowilam budynie , bede miala w sobote juz ........ dziekuje barzdo
  5. :grin: i kicha , niema u nas budyni wiosniowych lub kolorowych , sa tylko tradycyjne waniliowe,karamelowe oraz czekoladowe....... mozna moze dodoac waniliowy i kapnac odrobine czerownego soku??? poradzcie co......... pozdrowienia dla wszystkich
  6. super ciacho na niedziele zrobie , tylko musze poszukac kisiel i budyn wisniowy, dam pozniej odpowiedz jak smakowalo
  7. Kasiulek dzieki, musze je wyprobowac, dzieciaki sie napewno uciesza :smile:
  8. Kasiulek to dawaj ten przepisik na te amerykanki:)
  9. Kasiulek sorry ale nie jadlam amerykanek :-(
  10. ja ta babke piecze roznie, . ostatanio zrobilam c alal kakowa , po upieczeniu przekroilam ja i posmarowalalm powidlami sliwkowymi, a gore polalam polewa czekoladowa , lub do kakowego ciasta , w formie juz dodoalam odcedzone czeresnie ze sloika ..... tez wyszla dobra...........
  11. 1 opakowanie amoniaku(w skl.spoż. się kupuje) 2 jajka 1 śmietanę(250 ml) 1 kg mąki 1 kostke margaryny(250g) 1/2 kostki smalcu 1 szkl. cukru 1.Amoniak wymieszać z jajkami,włożyć do słoika z zakrętką i zostawić na noc w lodówce. 2. Wszystkie składniki posiekać z sobą , wlać roztwór , wyrobić ciasto. 3. Włożyć na 1 godz. do lodówki. 4. Albo przez foremki - maszynką...albo wykrawać ciasteczka. Jeśli mamy jakieś białka - to można ubić pianę , maczać w pianie ciasteczko i w cukrze ...i dopiero na blachę. 5. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku , w temp. 200* do zrumienienia... 6. Przechowywać w metalowej puszce
  12. carolina0

    Ciasto Twarogowe

    ciasto z twarogiem biszkopt jasny upiec przekroic na 2 czesci krem : 250 g masla utrzec na puch dodoac dwa jajka ubite na sztywno z 4 lyzkami cukru , dodoac olejek cytrynowy, podzielic na dwie czesc , posmarowac kremem jeden biszkopt , reszte kremu zostawic, masa serowa , o,5 kg sera , kostka masla, cukier waniliowy, 10 dkg rodzynek, 15 dkg, cukru pudru , maslo utrzec , dodoac przemielony ser i reszte skladnikow wszystko razem wymieszac biszkopt z kremem na to smarujemy mase serowa , na to reszte pozostalego kremu i na to drugi biszkopt, posypac cukrem pudrem , .....
  13. tak ogorki odcedzamy , a wszystko ukladam warstwowo, przewaznie tak jak napisalam, no czasami sie mi zdazy , ze odwrotnie cos tam uloze , ale to neima znaczenia, jakos wszystko razem wymieszane nie mialo by takiego efektu .......... pytasz o sos jakis, nie neidodoaje do tego sosu, przyprawy to sol i pieprz w zaleznosci jak kto lubi........ :-(
  14. carolina0

    Sałatka Z Tuńczyka

    Sałatka z tuńczyka 6 ugotowanych białek utartych na tarce o duzych oczkach 20 dkg dobrego żółtego sera utartego na tarce o duzych oczkach 3 ogórki ( konserwowe lub kwaszone ) utarte na tarce o duzych oczkach 1 puszka tuńczyka w oleju ...odcedzona 3 ogórki ( konserwowe lub kwaszone ) utarte na tarce o duzych oczkach 1 duża gotowana marchew utarta na tarce o duzych oczkach 6 żółtek utartych na tarce o malych oczkach
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.