anka17 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 składniki: -- 60 dag kukurydzy z puszki -- 30 dag wędzonego baczku --3 cebule -- 2 łyżki mąki --1/2 szklanki mleka --żółty ser --musztarda --mielona papryka -- sól, pieprz -- 5 łyżek oleju Z boczku zdjąć skórę i pokroić go w dość grubą kostkę i przetopić na patelni. Kukurydze odsączyć z zalewy a cebule pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziarna kukurydzy kawałki boczku i cebule do wyczerpania składników. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku zrumienić na złoto mąkę następnie zalać to mlekiem i podgrzewać aż sos zrobi się gesty następnie przyprawić go do smaku solą pieprzem i papryką oraz 1/2 łyżki musztardy. Zapiekanke polać sosem. Posypać startym serem wedle upodobania i zapiekać ok 20 min w 200 st. C Smacznego:) Przepis posiadam z " Pani domu"------ do zapiekanki mozna dodać usmażony i pokrojony w kosteczke filet z piersi kurczaka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.