teresap Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Grudnia 2007 馃檪 Spr贸bujcie i sami oce艅cie 1 kg dorsza , mo偶e by膰 mintaj - obsma偶y膰 SOS 1 s艂oik przecieru (20 dag) 1 s艂oik keczupu ziele angielskie li艣膰 2 szk wody 6 艂y偶ek octu 1/2 szk oleju 2 艂y偶ki cukru 1/2 艂y偶eczki soli ,pieprz i 1/2 艂y偶eczki cukru Wszystko zagotowa膰 3 cebule - kostka 5 og贸rk贸w kiszonych - ksi臋偶yce 3 papryki marynowane (1/2 s艂oika 250) - paseczki nie za du偶e Wszystko pokroi膰 i wrzuci膰 do gotuj膮cej zalewy zagotowa膰 i przek艂ada膰 ryb臋 Zalewa powinna by膰 g臋艣ciejsza doprawi膰 sol膮 i pieprzem do smaku GOTOWE SMACZNEGO Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Maja 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Maja 2011 Teresko mam ochot臋 zrobi膰 t臋 potraw臋...prosz臋 napisz jakiej pojemno艣ci maj膮 by膰 s艂oiki przecieru i ketchupu?...ja my艣l臋,偶e te ma艂e,ale mo偶e si臋 myl臋 :) Cytuj
basga Opublikowano 5 Maja 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Maja 2011 to jest podobne do ryby po grecku? Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Maja 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 6 Maja 2011 Tak, ryba podobna do ryby po grecku, ale ma nieco inne dodatki, aaa Doruniu ja pomy艣la艂abym podobnie jak Ty i u偶y艂a tych ma艂ych s艂oiczk贸w po ok. 20 dag :) Robi艂am kiedy艣 co艣 podobnego - pycha :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 11 Maja 2011 :sad: Witam i przepraszam 偶e tak d艂ugo nie odpisa艂am :) Tak jak pisz膮 Darunia i Dorotka, s艂oiczki ma艂e 20dag ? prosz臋 sosik spr贸bowa膰 bo niekt贸rzy wol膮 troszkie wi臋cej da膰 keczupu ale to sprawa smaku A co do ryby po grecku to u mnie ma ona inny smak i bez sosu jest. Ja dusz臋 jarzyn臋 tz marchew seler pietruszki i cebule plus przyprawy a tak偶e przecier cytryn臋 i szczypt臋 cukru gor膮c膮 jarzyn膮 przek艂adam ryb臋 i dusze jeszcze razem POZDRAWIAM :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.