teresap Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 🙂 Spróbujcie i sami oceńcie 1 kg dorsza , może być mintaj - obsmażyć SOS 1 słoik przecieru (20 dag) 1 słoik keczupu ziele angielskie liść 2 szk wody 6 łyżek octu 1/2 szk oleju 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli ,pieprz i 1/2 łyżeczki cukru Wszystko zagotować 3 cebule - kostka 5 ogórków kiszonych - księżyce 3 papryki marynowane (1/2 słoika 250) - paseczki nie za duże Wszystko pokroić i wrzucić do gotującej zalewy zagotować i przekładać rybę Zalewa powinna być gęściejsza doprawić solą i pieprzem do smaku GOTOWE SMACZNEGO Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Teresko mam ochotę zrobić tę potrawę...proszę napisz jakiej pojemności mają być słoiki przecieru i ketchupu?...ja myślę,że te małe,ale może się mylę :) Cytuj
basga Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 to jest podobne do ryby po grecku? Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Tak, ryba podobna do ryby po grecku, ale ma nieco inne dodatki, aaa Doruniu ja pomyślałabym podobnie jak Ty i użyła tych małych słoiczków po ok. 20 dag :) Robiłam kiedyś coś podobnego - pycha :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 :sad: Witam i przepraszam że tak długo nie odpisałam :) Tak jak piszą Darunia i Dorotka, słoiczki małe 20dag ? proszę sosik spróbować bo niektórzy wolą troszkie więcej dać keczupu ale to sprawa smaku A co do ryby po grecku to u mnie ma ona inny smak i bez sosu jest. Ja duszę jarzynę tz marchew seler pietruszki i cebule plus przyprawy a także przecier cytrynę i szczyptę cukru gorącą jarzyną przekładam rybę i dusze jeszcze razem POZDRAWIAM :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi