Skocz do zawartości

Z Masa Krówkową


Gość andzia1234

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andzia1234

2 biszkopty, jasny i ciemny

MASA

800g (2 puszki)gotowa masa krówkowa w puszce, lub mleko skondensowane słodzone gotowane 3godz.

1,5 kostki masła mix

PONCZ

1l przegotowanej zimnej wody

3 łyżki cukru

sok z pół cytryny

odrobinke aromatu rumowego

3 łyżki spirytusu

DEKORACJA

płatki migdałowe, biała czekolada, róże moczone w białku jaja i w cukrze :P

upiec dwa biszkopty, jasny i ciemny.

przekroić na dwie części. mikserem utrzeć masło i dodawać po łyżce masy. masę krówkową lepiej wcześniej wyciągnąć z lodówki, bo strasznie twarda :P

biszkopt nasączać, smarować masa. cały tort posmarowac po wierzchu masą, boki można udekorować migdałami, górę starta białą czakoladą.

do połowy masy można dodać kakao, równie pyszna!

Dołączona grafika

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.