Gość andzia1234 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 2 biszkopty, jasny i ciemny MASA 800g (2 puszki)gotowa masa krówkowa w puszce, lub mleko skondensowane słodzone gotowane 3godz. 1,5 kostki masła mix PONCZ 1l przegotowanej zimnej wody 3 łyżki cukru sok z pół cytryny odrobinke aromatu rumowego 3 łyżki spirytusu DEKORACJA płatki migdałowe, biała czekolada, róże moczone w białku jaja i w cukrze :P upiec dwa biszkopty, jasny i ciemny. przekroić na dwie części. mikserem utrzeć masło i dodawać po łyżce masy. masę krówkową lepiej wcześniej wyciągnąć z lodówki, bo strasznie twarda :P biszkopt nasączać, smarować masa. cały tort posmarowac po wierzchu masą, boki można udekorować migdałami, górę starta białą czakoladą. do połowy masy można dodać kakao, równie pyszna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.