Skocz do zawartości

Z Masa Krówkową


Rekomendowane odpowiedzi

Gość andzia1234
Opublikowano

2 biszkopty, jasny i ciemny

MASA

800g (2 puszki)gotowa masa krówkowa w puszce, lub mleko skondensowane słodzone gotowane 3godz.

1,5 kostki masła mix

PONCZ

1l przegotowanej zimnej wody

3 łyżki cukru

sok z pół cytryny

odrobinke aromatu rumowego

3 łyżki spirytusu

DEKORACJA

płatki migdałowe, biała czekolada, róże moczone w białku jaja i w cukrze :P

upiec dwa biszkopty, jasny i ciemny.

przekroić na dwie części. mikserem utrzeć masło i dodawać po łyżce masy. masę krówkową lepiej wcześniej wyciągnąć z lodówki, bo strasznie twarda :P

biszkopt nasączać, smarować masa. cały tort posmarowac po wierzchu masą, boki można udekorować migdałami, górę starta białą czakoladą.

do połowy masy można dodać kakao, równie pyszna!

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.