Gość andzia1234 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 2 biszkopty, jasny i ciemny MASA 800g (2 puszki)gotowa masa krówkowa w puszce, lub mleko skondensowane słodzone gotowane 3godz. 1,5 kostki masła mix PONCZ 1l przegotowanej zimnej wody 3 łyżki cukru sok z pół cytryny odrobinke aromatu rumowego 3 łyżki spirytusu DEKORACJA płatki migdałowe, biała czekolada, róże moczone w białku jaja i w cukrze :P upiec dwa biszkopty, jasny i ciemny. przekroić na dwie części. mikserem utrzeć masło i dodawać po łyżce masy. masę krówkową lepiej wcześniej wyciągnąć z lodówki, bo strasznie twarda :P biszkopt nasączać, smarować masa. cały tort posmarowac po wierzchu masą, boki można udekorować migdałami, górę starta białą czakoladą. do połowy masy można dodać kakao, równie pyszna! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.