Skocz do zawartości

Ciasto Krucho-droŻdŻowe


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis znalazłam w książeczce Ciasta domowe,jest szybki a w smaku przypomina i ciasto kruche i drożdżowe,spróbujcie ....polecam. SKŁADNIKI 3 szkl mąki 1 margaryna 4 łyżki cukru 1/2 szkl mleka 2 jaja 3 do 5 dag drożdży 2 łyżki spirytusu Margarynę roztopić,ostudzić. Do przesianej mąki dać margarynę,cukier i drożdże rozpuszczone w mleku.Wszystko wymieszać dokładnie,wlać spirytys i dać na koniec jajka. Dobrze wyrobić ,ja to zrobiłam mikserem. Ciasto wyłożyć na blaszkę[wymiary około25-36] i pozostawić na chwilkę żeby lekko podrosło. W tym czasie przygotować kruszonkę. Na cieście ułożyć owoce-ja dałam wiśnie drążone ze słoika a miedzy wiśnie dżem z czarnej porzeczki-posypać kruszonką i do pieca na około 40 minut. Po upieczeniu popudrować gdyż ciasto nie jest bardzo słodkie. Na ciasto można dać także jabłka,śliwki i każdy dżem. Jeżeli ktoś się skusi to czekam na opinie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skusić się warto bo znam to ciasto i robie z niego makowca można znaleźć go tu http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=4448&hl= ,jest naprawdę wyśmienite jest kruche a zarazem pachnie drożdżami

polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.