anka17 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 jest to przepis na 2 porcje. 20 dag ziemniaków 10 dag kiełbasek lub parówek 10 dag kiełbasy czosnkowej 1 duża cebula 1 łyżka oleju 1 mały koncentrat pomidorowy 2 niepełne szklanki rosołu warzywnego 15 dag kiszonej kapusty 1 łyżka mąki 1 dymka pieprz sól obrane ziemniaki podzielic na cwiartki i ugotowac ok 15 min. oba gatunki kiełbasy pokroic w plastry a cebule w kostke. w garnku rozgrzac olej i lekko zeszkic cebule dodać kiełbase podsmażyć. zalać koncentratem pomidorowym i rosołem doprowadzić do wrzenia. włożyć do garnka rozdrobnioną kiszoną kapuste i gotowac na małym ogniu ok 5 min. zagęścić mąką rozprowadzoną odrobiną zimnej wody i jeszcze gulasz gotowac z 3- 5 min. Dymkę oczyścic i pokroic w cienkie krążki gulasz doprawic na pikantnie solą pieprzem i papryką włozyć ziemniaki i podgrzac. Smacznego:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.