Skocz do zawartości

Sałatka Z Zupek Chińskich


Gość aniaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aniaczek

Składniki:

2 zupki chińskie (1 łagodna-np. rosół z kury, 2. ostra - np kurczak curry)

4 jajka

1 słoik papryki konserwowej

1 słoik ogórków konserwowych

1 puszka kukurydzy

majonez

Przygotowanie:

Makaron z zupek kruszymy, wyspujemy do miski i dodajemy do niego majonez (w takiej ilości, by cały makaron był "obklejony" majonezem). Doadajemy również przyprawy, które były dołączone do zupek.

Tak przygotowany makaron odstawiamy na bok - dzięki majonezowi zmięknie.

Kroimy w kosteczkę paprykę, ogórki i jajka. Dodajemy do makaronu razem z kukurydzą. Jeśli ktoś lubi dużo majonezu to można go jeszcze dodać.

Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do lodówki.

Po paru godzinach (1-3) można ją jeść - wtedy jest najlepsza, bo makaron wystarczająco zmięknie a pozostałe składniki dobrze "przejdą sobą" :-)

Smacznego!!!

Nie zauważyłam, że ktoś wcześniej podał podobny przepis... a nie wiem jak ten stąd usunąć, więc już go zostawię :cry:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.