teresap Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 :mrgreen: Moje PANIE ostatnio nie lubię stać przy kuchni , najlepiej wrzucić na blachę i gotowe Wiem to się nazywa LEŃ ŻEBERKA w moim wydaniu 2 kg żeberek natrzeć olejem z przyprawami jakimi kto lubi i koniecznie 2 – 3 ząbki czosnku To zostawić na tyle ile czas pozwala 2 cebule kroimy w księżyce , posypujemy żeberka 2 papryki 1 puszka groszku pieczarki wedle uznania ( ja ostatnio nie miałam ) ZALEWA 1 1/2 szk wody 1/2 - 1 kostka rosołowa drobiowa 2 łyżki przecieru 1/2 łyżeczki cukru Oczywiście doprawić do smaku : solą pieprzem papryką, majerankiem, delikat i tym co lubimy ja daje curry Wymieszać ( woda może być ciepła) zalać , przykryć folio i zapiec Folie można zdjąć z 20 min przed końcem i polać np. winem nie za dużo, chodzi o to że żeberka będą kruchsze. Życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Mniam mniam... :( Na pewno smaczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Jak długo piecze się te żeberka? Czy groszek i papryka nie są zbyt rozgotowane...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Zuziu- ja tak jak już pisałam mam tak zwany zielony piecyk i ostatnio najlepiej mi nie grzeje , więc piekłam prawie dwie godz.i zauważ że było na tej blaszce 2 ,30 kg Uważam że tak jak pieczesz każde mięsko a co do groszku i papryki , to się ni rozleci . POZDRAWIAM i czeka :( m na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.