viola32 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Upiec biszkopt.Ja upieklam biszkopt z przepisu wiolki z 7 jajek na duza 30cm tortownice. 6 lyzeczek zelatyny 1l smietany 30% 1 puszka brzoskwin 1 marg.Kasia 1 maly sloiczek nutelli Biszkopt wystudzic i przekroic na trzy placki.Pierwszy placek nasaczamy.Ja nasaczam zawsze biszkopt gal.cytrynowa ok. 2 -3 lyzeczek rozpuszczonych w szklance goracej wody(jak zbraknie to rozrabiam ponownie tak samo) Ucieramy marg.Kasie i po trochu dodajemy nutelli i dalej ucieramy az skladniki ladnie sie polacza.Nakladamy mase na pierwszy placek. Kladziemy na to drugi placek biszkopta i nasaczamy go. 6 lyzeczek zelatyny rozpuszczamy w 2/4 szkl.zimnej wody, jak napecznieje to podgrzewamy na malutkim ogniu mieszajac co chwile,az zelatyna sie rozpusci i studzimy. Ubijamy smietane dodajac pod koniec ubijania jeszcze ciepla zelatyne i dalej chwile ubijamy. Polowe smietany wykladamy na tort.Brzoskwinie odsaczamy , kroimy na male kawaleczki i ukladamy na smietanie. Kladziemy trzeci placek,nasaczamy go delikatnie,zeby smietana nam sie nie rozpuscila.Nakladamy smietane na wierzch i boki tortu. Na koncu ozdabiamy tort wedle uznania.Ja skorzystalam z przepisu na ozdoby z pianki marshmallows i zrobilam rozyczki i listki. Mozna tez przyozdobic tort pozostalymi brzoskwiniami. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Wspaniały wypiek .Gratuluje umiejętności :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Bardzo ładny i pewnie smaczny tort zrobiłaś Violu...ja też piekę biszkopt z przepisu Wiolki,bo zawsze się udaje i jest rewelacyjny w smaku :( Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Dziekuje za pochwaly :( Rzeczywiscie tort byl pyszny,ale ubilam smietane z dodatkiem smietan-fixow i sie "wylewala"wiec podalam w przepisie,z dodatkiem zelatyny(wtedy nie ma mowy o splynieciu z tortu jak to u mnie bylo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Torcik piękny:))) I ciekawy pomysł ze słonikiem na środku:))) Pozdrawiam cieplutko:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Slonik porcelanowy i dodal uroku.Ja rowniez pozdrawiam i dziekuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.