teresap Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Na święta robiła moja córka i też wyszły czyli łatwe do wykonania POLECAM CIASTO 30dag mąki 10 dag cukru pudru 2-3 żółtka 15 dag tłuszczu Odrobina proszku do pieczenia (na końcu noża) WYKONANIE Z podanych składników zrobić ciasto Rozwałkować , wykrawać foremkami babeczki. Wtłoczyć ciasto aby dokładnie przylegało Foremki wcześniej wysmarować i posypać bułko tartą MASA BEZOWA 2-3 białka 20 dag cukru pudru 100 – 150 dag wiórek kokosowych WYKONANIE Białka ubić + cukier , ubijać + wiórki wymieszać Napełniać babeczki Wstawić do niezbyt gorącego piekarnika aby piana się podsuszyła , czyli upiec Ja piekę w zielonym i też wychodzą Życzę smacznego Cytuj
basga Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Bardzo lubię babeczki tylko...denerwuje mnie strasznie to wyklejanie foremek.Jedni radzą,by wycinać kółka ciut większe od foremki ale ja po prostu urywam kawłeczek ciasta i palcami wygniatam foremkę.Ciasto jest tłuste więc nie trzeba nawet smarować foremek. :mrgreen: A niedawno kupiłam takie mini foremki i jak to mi przyjdzie wyklejać to...chyba zrobię z muffinkowego ciasta.A tak serio to babeczki najbardziej smakują mi z masą budyniową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi