teresap Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Biszkopt jaki kto umie, lub mój z tort orzechowy ( nie jadłam lepszego) Przekroić na pół , tak aby dół był masywny MASA 1 litr śmietany -30 lub 36 % 2 śnieżki lub śmietano fix 4 , albo 2 łyżki żelatyny 1 biała czekolada 1/2 szkl adwokata 20 – 30 dag kokosu Cukier puder do smaku Śmietana na sztywno + szczypta soli + śmietano fix( lub inny składnik ) + cukier +czekolada rozpuszczona + kokos ( kokosu można odłożyć do posypania na wierzch placka) Z tej masy odłożyć około 1/3 na wierzch Do reszty dać górno część biszkoptu pokruszonego wymieszać ( gdy by ktoś uważał że masa za rzadka to można dokruszyć ciastek tz biszkoptów , mi się to nie zdarzyło.) UKŁADAMY Biszkopt ( ja prawie zawsze biszkopty nasączam i tu też choć w przepisie nie było , do nasączenia dodałam trochę alkoholu ,ale to wedle uznania) Masa Odłożona część masy 1/3 Posypać kokosem SMACZNEGO CZEKAM NA OCENE !!!!!!!!!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.