Iwona01 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 SKŁADNIKI: - 50 dkg fletów z kurczaka - opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej - 1 łyżka curry i sosu sojowego - olej - 1/2 łyżki słodkiej papryki - 2 ząbki czosnku - 220 ml bulionu instant - ryż, sól WYKONANIE: Filety opłukać, osuszyć, pokroić w paski,posypać curry i papryką. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki W rondlu rozgrzać olej, włożyc rozdrobniony czosnek i smażyć aż będzie brązowy. Czosnek wyjąc, włożyc kawałki kurczaka i smażyc aż się zrumienią. Zamrożoną mieszankę chońska usmażyć na oleju, dodać bulion, sos sojowy i połączyc z kurczakiem. Doprawić do smaku solą. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Polecam, naprawdę pyszne :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.