Skocz do zawartości

Kurczak Po Chińsku Z Curry


Iwona01

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: - 50 dkg fletów z kurczaka - opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej - 1 łyżka curry i sosu sojowego - olej - 1/2 łyżki słodkiej papryki - 2 ząbki czosnku - 220 ml bulionu instant - ryż, sól WYKONANIE: Filety opłukać, osuszyć, pokroić w paski,posypać curry i papryką. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki W rondlu rozgrzać olej, włożyc rozdrobniony czosnek i smażyć aż będzie brązowy. Czosnek wyjąc, włożyc kawałki kurczaka i smażyc aż się zrumienią. Zamrożoną mieszankę chońska usmażyć na oleju, dodać bulion, sos sojowy i połączyc z kurczakiem. Doprawić do smaku solą. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Polecam, naprawdę pyszne :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.