Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
fredzia

Modra Kapusta Po Slasku

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem,czy to śląski przepis,ale nam bardzo smakuje i według żadnych innych przepisów nie robię. Poszatkowaną czerwoną kapustę gotuję w osolonej wodzie,tak na pół miękko.Odcedzam,dodaję odrobinę octu ,ilośc-na "oko" (wlej na początek łyżeczkę i skosztuj,czy nie za ostre,zawsze można trochę dodac,jak za dużo,to już gorzej. Surową cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Osobno podsmażam boczek pokrojony w kostkę i razem z wytworzonym tłuszczem wlewam do kapusty.Klasyczne przyprawy-pieprz,sól (z solą ostrożnie,bo już woda była posolona).Wymieszac i chwilę taką kapustę podgrzac. Pyszoty,dziś mam taką do obiadu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×