Skocz do zawartości

Ananasowiec


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Biszkopt wg wlasnego przepisu

Beza wiórkowa:

20-25 dag wiórek kokosowych

20 dag cukru pudru

6 białek

Masa:

2 puszki ananasa

1 budyń waniliowy na ½ l mleka

1 Kasia

3 żółtka

1 szkl. cukru pudru

Polewa:

1/5 kostki Kasi

2 łyżki cukru

2 łyżki kakao

sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i wiórki. Piec ok. 30 min. w temp. 150 stopni.

Na soku z ananasa ugotować budyń. Z żółtek, Kasi i cukru utrzeć krem i dodawać ostudzony budyń. Na koniec dodać pokrojone ananasy.

Skladniki polewy podgrzać.

Biszkopt skropić, ułożyć na nim krem, bezę i polać polewą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.