margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 składniki Biszkopt wg wlasnego przepisu Beza wiórkowa: 20-25 dag wiórek kokosowych 20 dag cukru pudru 6 białek Masa: 2 puszki ananasa 1 budyń waniliowy na ½ l mleka 1 Kasia 3 żółtka 1 szkl. cukru pudru Polewa: 1/5 kostki Kasi 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao sposób przygotowania Białka ubić, dodać cukier i wiórki. Piec ok. 30 min. w temp. 150 stopni. Na soku z ananasa ugotować budyń. Z żółtek, Kasi i cukru utrzeć krem i dodawać ostudzony budyń. Na koniec dodać pokrojone ananasy. Skladniki polewy podgrzać. Biszkopt skropić, ułożyć na nim krem, bezę i polać polewą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.