Skocz do zawartości

Babka Cynamonowo-jablkowa


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

kładniki

ok. 6 jabłek (1 kg)

1 łyżka cynamonu

1 paczka cukru waniliowego

rodzynki lub inne bakalie

½ szkl. cukru

alkohol

4 jajka

1 łyżka miodu

1 szkl. mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

½ szkl. oleju

sposób przygotowania

Jabłka pokroić w drobną kostkę i posypać cynamonem. Ubić 4 białka z cukrem i dodawać żółtka oraz miód. Następnie mąkę z proszkiem i kakaem oraz olej. Dodać jabłka z bakaliami lub bez. Piec 45 min w temp. 175 stopni C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czesc marzycielko co do alkoholu to moze byc jaki chcesz zwykla wodka spirytus.. ja dodaje jednak albo rumu albo amaretto i poniewaz sasiadka nie zdradzila mi kiedy go dodaje ja go dodaje na samym koncu przed wymieszaniem z jablkami i robie to na oko, do smaku. nie mozna przesadzac bo ciasto zrobi sie za bardzo plynne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.