margheritac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 składniki Ciasto: 40 dag mąki 4 żółtka 20 dag margaryny 20 dag cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 bialka+orzechy powidla Masa: 1 kostka masła 3 żółtka 10 dag cukru pudru ½ l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy budyń waniliowy sposób przygotowania Ciasto zarobić, podzielić na dwie równe blaszki. Jeden placek upiec na jasno-złoty kolor. Na ciasto drugie, surowe wyłożyć od ½ do calego słoiczka marmolady lub powideł a na to posypać posiekane orzechy. Ubić białka z 1/2 szkl. cukru i wyłożyć na orzechy. Piec ok. 20 min Żółtka, cukier, cukier waniliowy utrzeć, zalać mlekiem wymieszanym z mąką i budyniem-zagotować. Jak budyń się ostudzi to dodać do utartego masła ucierając. Na upieczone ciasto z bakaliami wyłożyć masę i przykryć drugim plackiem. Na to polewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.