Skocz do zawartości

Makowiec Na Biszkopcie


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Biszkopt:

Wg własnego przepisu

Masa makowa:

2 szkl. maku

4 jajka

1 szkl. cukru

1 kostka Kasi

1 budyń śmietankowy

1 paczka rodzynek

olejek migdałowy

lukier lub polewa

sposób przygotowania

Mak sparzyć i zmielić dwa razy. Margarynę rozpuścić z cukrem i odstawić z ognia żeby ostygła. Olejek, budyń, jajka wymieszać z makiem. Tak przygotowaną masę makową wymieszać z Kasią i gotować na bardzo małym ogniu aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać nieparzone rodzynki. Włożyć na biszkopt gorącą masę, przykryć drugą częścią biszkoptu i przycisnąć. Polać lukrem lub polewą, lekko posypać wiórkami kokosowymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.