margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto I: 2 ½ szkl. mąki, 1 Kasia, 6 żółtek, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto II: 6 białek, niepełna szklanka cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 15 dag orzechów (posiekane). Krem: 1/5 kost. Kasi puszka skondensowanego, słodkiego mleka sposób przygotowania ciasto 1:Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną z nich wyłożyć na blaszkę (średnią, prostokątną) i podpiec około 10-15 min. Wystudzić. ciasto 2: Ubić białka z cukrem, dodać mąkę, wymieszać i połowę wyłożyć na pierwsze podpieczone ciasto. Posypać orzechami i piec na beżowy kolor. Drugie części ciast upiec tak samo. Gotować mleko przez 2 godziny w garnku z wodą i schłodzić nie otwierając. Kasię utrzeć, dodawać stopniowo mleko, podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao i wyłożyć na pierwsze ciasto. Przykryć drugim i wyłożyć resztę masy. Posypać obficie listkami migdałów, orzechami, rodzynkami. Kroić następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.