Skocz do zawartości

Sernik Izaura


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Ciasto:

- 1 1/2 szkla maki

- 3/4 szkl. cukru

- 2 jajka

- 15 dag Kasi

- 3 lyzeczki proszku do pieczenia

- 9 lyzek mleka

- 2 lyzki kakao

- 1 kieliszek wodki

Ser:

- 1/2 kg sera

- 1 szkl. cukru

- 3 jajka

- 1 lyzka ziemniaczanki

- 1/2 kostki Kasi

- 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

sposób przygotowania

Jajka, Kasie i cukier utrzec dodajac kakao i make z proszkiem, na koniec mleko i wodke. Odstawic.

W innym naczyniu utrzec zoltka, cukier i Kasie. Dodac przekrecony przez maszynke ser, make z proszkiem i na koniec delikatnie wymieszac z ubita na sztywno piana z bialek.

Na blaszce ukladac "kupki z ciast" tworzac tzw. cielaka.

Piec w temp. 175 stopni ok 1 godz.

Polac polewa czekoladowa i posypac wiorkami jako dekoracja jesli nie jemy tylko w rodzinnym gronie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.