margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: 2 szkl. krupczatki, 1 szkl. cukru, ¾ kos. Kasi, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki śmietany kremówki /niekoniecznie/ Ser: 1 kg sera, 6 jajek, 1 szkl. cukru, 2 szkl. mleka, 1 szkl. oleju, 2 budynie śmietankowe bez cukru. Wierzch: /niekoniecznie/ 4 białka, 6łyżek cukru, 10-15 dag wiórek sposób przygotowania Posiekać Kasię z mąką i resztą składników. Zagnieść ciasto i wylepić nim blaszkę. Ponakuwać widelcem. Masa serowa: Ubić białka ze szczyptą soli, dodać cukier i żółtka. Następnie stopniowo ser. Budynie rozpuścić w mleku i dodać powoli do masy. Na koniec olej. Wylać masę na ciasto. Piec 1 godz. w temp. 175C. Wierzch: Ubić białka z cukrem. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać. Mase wylozyc na ciasto 10 minut przed koncem pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.