Skocz do zawartości

Sernik Z 12 Jaj


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Składniki:

 1 ½ kg sera-zemleć

 12 jajek (białka zostawić na koniec i ubić na pianę)

 2 czubate szkl. cukru,

 1 Kasia,

 3 budynie waniliowe,

 1 cytryna skórkę zetrzeć,

 1 olejek cytrynowy,

 1 cukier waniliowy,

 1 mały proszek do pieczenia,

 10 dag rodzynek (zamoczyć i obtoczyć w mące).

Utrzeć Kasię z cukrem, dodać żółtka, twaróg, budynie itd.

Spód:

 0,5 Kasi,

 ¾ szkl. cukru,

 1 ½ szkl. mąki

 3 całe jaja,

 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

sposób przygotowania

Składniki spodu utrzeć i wyłożyć na blachę. Najpierw upiec spód na złoty kolor 15 min.

Wyłożyć utarta masę serową. Sernik piec 1,10 min. Jak zacznie pękać to znaczy, że jest udany. Temp. 180C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.