Skocz do zawartości

Sernik Z Owocami


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Ciasto:

- 1 kostka Kasi

- 5 zoltek

- 3 szkl. maki

- 3 lyzki cukru

- 3 lyzeczki proszku do pieczenia

Ser:

- 1 kg sera

- 3/4 szkl. cukru

- 1 kostka Kasi

- 3 jajka

- 1 i 1/2 budyniu smietankowego bez cukru

Masa bialkowa:

- 5 bialek

- 1 szkl. cukru

- 1/2 budyniu smietankowo bez cukru

- sok z cytryny

- owoced: agrest lub brzoskwinie (probowalam tez z jagodami, wisniami, truskawkami, ale najlepiej smakuje mi z agrstem z kompotu)

sposób przygotowania

Skladniki ciasta zagniesc, podzielic na 2 czesci i wlozyc do zamrazalnika na minimum 2 godziny. Ja zagniatam ciasto dzien wczesniej.

Utrzec Kasie z cukrem i dodawac na przemian po jednym jajku i porcji sera. Na koniec wsypac budyn. Jedna czesc ciasta zetrzec na spod blaszki, na to wylozyc mase serowa, na to owoce

. Ubic 5 bialek, ktore nam pozostaly od ciasta ze szklanka cukru i kiedy bedzie pieknie ubita piana dodac reszte budyniu i troszke soku z cytryny. Wylozyc na owoce, na to zetrzec druga czesc ciasta na tarce o duzych oczkach. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez ok 1 godzine.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.