margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Ciasto: 3 szkl. mąki 1 Kasia 3 łyżki cukru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku 2 łyżeczki kakao Masa serowa: ½ kg sera 1 jajko 1 budyń śmietankowy ½ szkl. cukru pudru ½ kos Kasi puszka brzoskwiń Masa makowa: 1 szkl cukru pudru 1 szkl. maku 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10 dag wiórek kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania sposób przygotowania Składniki na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, resztę przez pół godziny oziębić w lodówce i rozwałkować na blachę. Składniki na masę serową połączyć (ser zemleć, Kasię rozpuścić). Ser rozsmarować na cieście. Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry, ułożyć na masie serowej. Białka ubić, dodać cukier. Gdy będą ubite na sztywno, wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotowaną masę rozłożyć na brzoskwiniach. Wyjąć ciasto z zamrażalnika, pokruszyć je lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, po czym posypać nim wierzch przekładańca. Piec w piekarniku w temp. 170-180 C przez ok. 60 min. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.