Skocz do zawartości

Serowy Przekladaniec


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

Ciasto:

 3 szkl. mąki

 1 Kasia

 3 łyżki cukru

 5 żółtek

 3 łyżeczki proszku

 2 łyżeczki kakao

Masa serowa:

 ½ kg sera

 1 jajko

 1 budyń śmietankowy

 ½ szkl. cukru pudru

 ½ kos Kasi

 puszka brzoskwiń

Masa makowa:

 1 szkl cukru pudru

 1 szkl. maku

 5 białek

 1 łyżka mąki ziemniaczanej

 10 dag wiórek kokosowych

 łyżeczka proszku do pieczenia

 cukier puder do posypania

sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta zamrozić, resztę przez pół godziny oziębić w lodówce i rozwałkować na blachę.

Składniki na masę serową połączyć (ser zemleć, Kasię rozpuścić). Ser rozsmarować na cieście. Brzoskwinie osączyć, pokroić w plastry, ułożyć na masie serowej.

Białka ubić, dodać cukier. Gdy będą ubite na sztywno, wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotowaną masę rozłożyć na brzoskwiniach. Wyjąć ciasto z zamrażalnika, pokruszyć je lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, po czym posypać nim wierzch przekładańca. Piec w piekarniku w temp. 170-180 C przez ok. 60 min. Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.