margheritac Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 składniki Składniki: 1 kostka tłuszczu 1 ½ szkl. cukru 3 łyżki kakao 7 łyżek wody (lub czerwone wino) Składniki rozpuścić i po ostygnięciu ucierając dodać: 7 żółtek 1 ½ szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia i na koniec ubitą pianę z białek (delikatnie wymieszać) Masa: 1 szkl. mleka 3 łyżki kaszki manny ½ szkl. cukru 1 Kasia Polewa: ½ Kasi ½ szkl. cukru 3 łyżki kakao 3-4 łyżki wody sposób przygotowania Ciasto piec 45 min. w temp. 175C. Po ostygnieciu przekroic na 2 czesci. Składniki masy , bez Kasi, zagotować i po ostygnięciu utrzeć z Kasią. Gotując masę kaszkową można dodać 2 duże garści wiórków kokosowych. Skladniki polewy rozpuscic i polac wierzch placka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.