margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 200g maki 150g cukru 150 g masla 3 jajka 1 proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy jablka sposób przygotowania Utrzec zoltka z cukrem i dodawac po jednym jajku, pozniej make, i delikatnie wymieszac wszystko z bialkami ubitymi na piane. Dodac na koniec proszek do pieczenia rozpuszczony w malym kieliszku alkoholu. Wylac czesc ciasta na blache na to jablka i reszte ciasta. Piec w temp. 80° przez 45 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.