Skocz do zawartości

Lasagne Miesno-warzywne


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • po 5 dag marchwi, selera i cebuli
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • po 4 dag mąki i masła
  • 750 ml mleka
  • gałka muszkatołowa
  • 9 płatów makaronowych
  • 10 dag parmezanu
sposób przygotowania

Warzywa drobno pokroić. Pomidory wyjąć z puszki i rozdrobnić je. Na oleju podsmażyć mięso, warzywa, pomidory, koncentrat pomidorowy- dusić przez 15 minut i przyprawić do smaku.

Sos Beszamelowy

Stopić masło, oprószyć mąką mieszając podlać mlekiem, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Trochę sosu nalać na dno formy. Wyłożyć dno płatami lasagne. Polać połową sosu, czynność wykonywać do wyczerpania zapasu. Posypać parmezanem. Piec 30 minut w temp. 175 stopniC.

nie napisalam w skladnikach ze potrzebne sa pomidory z puszki. Nie zrobilam tego poniewaz pozostawiam to gustowi waszemu. Ja to zawsze robie na oko.Pomidory sa rozne a masa nie moze byc ani zbyt gesta ani zbyt plynna.Moja mama czasem to modifikuje i dodaje swoj przecier pomidorowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.