margheritac Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Składniki: ½ kg pieczarek 2-3 cebule 2-3 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka lub jarzynka, majeranek sól, pieprz 2-3 zupy cebulowe niecałe pół litra śmietany kremówki sposób przygotowania Pieczarki przesmażyć z cebulą, posolić i popieprzyć. Filety pokroić na kawałki i oprószyć przyprawami. Przesmażyć. Wyjąć mięso i na tym samym tłuszczu przesmażyć 1 cebulę pokrojoną w krążki. W naczynie żaroodporne włożyć podsmażone pieczarki, cebulę i mięso. Zupy wymieszać ze śmietaną, polać potrawę i zapiec w piekarniku 30-35 min. Podawać z duszonymi ziemniakami, ryżem lub surówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.